Hem
Resor

Resmål

Resor, lockande, intressant, nya upptäcker eller bara besöka miljöer man känner sedan tidigare.
Resor och olika resmål har intresserat människan sedan urminnes tider. I början var resor till för att söka nya ställen att hitta mat på. Senare blev det upptäcktsfärder för att lägga under sig landområden till det egna landet.

Numera är resor främst förknippade med affärsresor och rena nöjesresor. Resmålen varierar men längre avstånd som resor till Thailand är lätt åtkomliga för de flesta att åka till. En del nya ställen har successivt väst fram. Resor till Kina börjar komma starkt nu. Dels som en följd av att landet öppnat upp sig mot väst betydligt mer än tidigare men också beroende på ett stort intresse för Kina. Sevärdheter som kinesiska muren lockar en hel del turister.
Det är förhållandevis enkelt att resa till Kina. Visum krävs men det går att få på den kinesiska ambassaden på någon vecka bara.
Ett alternativ med Kina kan vara att åka dit på någon form av språkresa för att försöka få en inblick i deras språk. Framför allt skriftspråket kan vid första anblicken se mycket komplext ut, men är trots det logiskt uppbyggt och går att lära sig.
Fast det är klart lider man av dyslexi kan det nog bli en övermäktig uppgift att lära sig det.

| Sidor inom samma ämnesområden |