Hem
Hus och hem

Säkerhet

Inbrott

Inbrott i hus är en plåga för de som drabbas. Resurserna för polisen att reda ut ett bostadsinbrott är i de flesta fall synnerligen begränsad. Och i många fall bryr de sig inte om att åka ut för att göra en grundlig undersökning. Även om en försäkring normalt täcker det mesta av värdet som försvinner, kan aldrig personliga saker ersättas. Ett inbrottslarm kan vara en god investering. Priserna för att skaffa ett inbrottslarm är överkomliga. För strax under tusenlappen kan man få ett som ger ett bra extra skydd för huset. Sirenen brukar i de flesta fall skrämma bort tjuvarna. Rent krasst är det också så att en inbrottstjuv föredrar att göra inbrott i ett hus som inte larmat. Så med dekaler om att du har inbrottslarm lär han, ja de är i de flesta fall en han, gå till grannhuset istället.

Personlig säkerhet

Personlig säkerhet är i många fall lite svårare att uppnå än säkerhet för sin bostad. Detta då man som person rör sig lite mer än ett hus och därigenom exponerar sig för risker på ett annat sätt. Några skyddsmetoder skulle kunna vara pepparspray om inte det hade krävt tillstånd av polisen för att både inneha och importera. Andra alternativ som är lätt att bära med sig är andra typer av försvarsspray. De vanligaste typerna där är dels sprayer som sprider en obehaglig lukt eller sprayer med färg.

En annan kategori av personliga larm är de som kan hänföras till gruppen överfallslarm. Överfallslarm är ett passivt larm i jämförelse med en försvarsspray. Överfallslarm avger ett mycket högt ljud. Ett ljud vars syfte dels är att skrämma angriparen men även att göra omgivningen uppmärksam på vad som håller på att hända. En variant på överfallslarm är de som samtidigt avger kraftiga blixtar. Syftet är att ge en liten extra skrämmande effekt för den som angriper. Den viktigaste anledningen är att ljuset kan i mörker göra folk uppmärksamma på var någonstans det hela inträffar. Ett kraftigt ljud kan ibland ge lite problem att lokalisera.

Andra larm

Förutom inbrottslarm och de olika personskyddslarmen kan även billarm nämnas. Trots alltmer säkrare lås och andra åtgärder på bilar, är de fortfarande förhållandevis lätta att bryta sig in i eller stjäla. Ett billarm är ett bra och i många fall ett billigt sätt att ge bilen ett extra skydd. Det traditionella billarmet är det som avger ljud och ibland sätter igång lyktorna på bilen när någon försöker bryta sig in. Numera finns billarm som förutom detta innehåller GPS-utrustning. Det innebär att det enkelt går att följa bilens färd om den skulle bli stulen. En del av dessa larm möjliggör även avlyssning av samtalet som förs i den stulna bilen.
En stor del av ovannämnda utrustning finns att köpa på olika webbshoppar en av dessa BestbuySweden har en hel del produkter inom just självförsvar.

Sidor inom samma ämnesområden | Inbrott | Spray | Larm |